Hollandse Voetbalschool presenteert Hyballa

By
Updated: Februar 19, 2016

01

Im niederländischen Velp (in der Region Arnheim) präsentierte sportpartners.nl Mitte Januar 2016 wieder eine Coach-Clinic mit Peter Hyballa. Der 40jährige Fußballlehrer präsentierte seine Vorstellungen in Theorie und Praxis in niederländischer Sprache und versuchte den Oranje-Trainern, die aus verschiedenen Provinzen (Bundesländern) der Niederlande herkamen.
Das deutsch-niederländische Konzept wurde erklärt, dass Technik und Taktik nicht isoliert trainiert werden – sondern beide Fußballphasen stark miteinander verbunden wurden.
Im Präsentationsraum des Klubs DVOV versuchte der Coach verschiedene Spielszenen auch viel aus technischer Sicht zu erläutern und daraus kreative Trainingsformen zu entwickeln!

www.voetbalcursus.nl

02

De Hollandse Voetbalschool presenteert een eendaagse voetbalopleiding van formaat en wederom met een topdocent. Na vele gastsprekers en veldtrainers van naam presenteren wij u nu Peter Hyballa van Bayer Leverkusen.

De Duitste competitie is de sterkste in de hele wereld. Misschien niet de meest aansprekende door de media en de verkooprechten maar voetbalinhoudelijk steken zij in de breedte met kop en schouders boven iedereen uit.

Peter Hyballa is geboren op 05.12.1975 in Bocholt.
Heeft een Duitse vader en een  Nederlandse moeder, dus zijn Nederlands is perfect! Hij is sinds 2005 Coach Betaald Voetbal van de DFB en studeerde daarvoor bewegingswetenschap, pedegogic en psycholgie aan de universiteit Münster! De pass-filosofie De Duitse weg naar hun succes Het spelen met tempo, ruimte en de bal!
1.) het juiste coaching – invoering
2.) Duits/Nederlandse concept – spelen met hun ruimte
3.) One touch – spelen met tempo
4.) tiqui taca – spelen met bal!
Theorie: 3 uur Praktijk: 2 uur

Bayer Leverkusen is al jaren een topclub met een vooruitstrevende jeugdopleiding. Vergelijk deze club met PSV  en je hebt een beeld van het ‘smoelwerk’ van Leverkusen. Peter Hyballa is hun hoofdtrainer van de U-19. Zijn kijk op voetbal heeft in Duitsland zeer veel aanzien, temeer hij niet alleen een toptrainer is maar óók een schrijver van talloze goed verkopen voetbalboeken.

www.sportpartners.nl

04 05

Bewerte den Artikel!